Vakkundige schoonheidsspecialisten kennen huidfuncties en managen verwachtingen

16 mei 2022

De huid is een groeiend orgaan, bestaande uit drie lagen. De opperhuid (epidermis), de lederhuid (dermis) en het onderhuids weefsel (hypodermis). Elke laag heeft zijn eigen functie en de opperhuid vernieuwt zichzelf constant. 

Herhaling

Het is dan ook niet meer dan logisch om huidbehandelingen te herhalen. Zie het als je haren, je gaat ook met regelmaat naar de kapper om de uitgroei weg te laten werken en de dode puntjes bij te laten knippen. Jouw klanten daarvan bewust maken, is één van je taken als vakkundig schoonheidsspecialiste. 

Communicatie

Het managen van de verwachtingen voor een behandeling is een belangrijk begin. Je gaat de huid lezen, je luistert naar de wensen van jouw klant, je spreekt de behandeling door en kijkt daarbij verder dan alleen de huid. Want zoals je weet: de huid is een weerspiegeling van vele factoren. Luisteren is daarbij belangrijk, je wilt namelijk achterhalen wat de hulpvraag van jouw klant is. Op basis van al die factoren stel je een behandelplan op en manage je de verwachtingen. Communicatie is key!